Nava vointei si creatia virus

Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa.

Exact asta se intampla cand focusul si atentia noastra nu se afla in momentul prezent, in ceea ce traim. Cand suntem cu gandul in alta parte, in loc sa fim in pasul pe care il facem, in mancarea pe care o mancam, in felul in care se simte corpul nostru, etc etc – atunci environmentul din jur isi face singur de cap. E ca si cum ar fi un copil lasat singur acasa. Stapanul environmentului este plecata la plimbare, in lumi imaginare din mintea sa.

Mintea noastra stapaneste intreaga lume in care ne aflam. Dar nu este suficient ca mintea sa fie stapanul acestei lumi, daca atentia noastra nu este prezenta, ci este plecata la plimbare… intr-o lume imaginara faurita in capul nostru. Asta este dublarea care se intampla si care mi-a luat asa mult timp sa o pot exprima in cuvinte. Tot ce vedem in jur este forma mintii noastre la un moment dat. Mintea noastra este vasta – si forma din jur contine nenumarate posibilitati. Dar, si aici e un dar foarte important – mintea fara atentie este precum o casa fara lumina.

Ceva, un soi de virus, s-a interpus / a fost instalat pe calitatea atentiei noastre, reusind sa o diverteze pe aceasta de la ceea ce vointa dorea initial sa priveasca. Practic, cum am mai spus, vointa este cheia in tot acest experiment. Vointa exista doar ca experiment in aceasta creatie. O vointa slaba, precum o bicicleta sau o nava pe care inca nu ai invatat cum sa o manevrezi, lasa loc la tot soiul de interpuneri. Vointa noastra a fost interceptata si virusata cu un virus care creaza lumi secundare in fata “ochilor” nostri si reuseste sa ne ia atentia in ele. Lumea reala si adevarata e tot aici, in fata “ochilor” nostri. Dar atentia noastra e plecata la plimbare intr-o lume secundara, terta, sau de N nivele, creata de virus si interpusa in fata atentiei noastre. Si asta doar pentru ca… inca nu am invatat sa ne master-uim nava vointei.

Exista mintea noastra reala, si deci lumea reala care este chiar acum in fata noastra – si exista mintea acestui virus care desigur infatiseaza lumile lui. Vointa noastra – nava pe care am venit sa o conducem, este singura care poate carmui intre mintea noastra si mintea virusului – lumea reala si lumea imaginara.

 


mintea virusului este, desigur, o creatie a unui zeu real, care sustine dinadinsul aceasta posiblitate – ca noi aici sa putem invata arta vointei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top