Cand iti dai seama ca ai fost atins de zombiism? 

Pai, intai, trebuie sa realizam, ca toti suntem crescuti ca zombi, inca de copii, si suntem deci atinsi intr-o masura mai mica sau mai mare de aceasta ciorba a creierului. Deci, dupa varsta de 18 ani rar mai gasesti unul neatins.
Apoi, sunt desigur, stadii diferite de zombiism. Zombiism avansat, total, sau suficient existent.
Majoritatea oamenilor reali sufera de un zombiism implementat, dar isi pun deseori intrebari: de ce un lucru este asa, de ce functioneaza astfel, de ce aia, de ce ailalta. Isi pastreaza o licarire de spirit critic, chiar daca mica. Cand inca iti pui intrebari inseamna ca esti viu. Sa fim serios, realitatea asta este o nebunie din care nu cunoastem nimic. Doar un nebun ar pretinde ca stie, si nu si-ar mai pune intrebari. Un nebun. Sau un zombi.

Asa ca… cum iti dai seama daca esti sau nu un zombi?

1. Nu pui la indoiala ceea ce ai fost invatat la scoala – stadiu irecuperabil.
2. Crezi tot ce se spune in media, tv, radio, facebook, sau ce a mai zis ultimul specialist. Stadiu foarte avansat, irecuperabil.
3. Crezi ce a zis ultimul om de stiinta, preotul, guru, sau orice somitate intelectuala mai “inteligenta” decat tine. Stadiu foarte avansat.
4. Aperi si continui sa proliferezi informatia pe care ai auzit-o din media, tv, facebook, stiinta, religie, miscari spirituale, etc. Stadiu foarte avansat.
5. Iti este teama sa te gandesti la tine insuti si sa gandesti cu capul tau. Sa stai singur cu tine. Sa te intrebi cine esti. Stadiu mediu spre avansat. Toti avem teama asta, e din cauza programelor, amortelii si obisnuintei de a trai aici, in cusca. Sindromul Stoklom la nivel spiritual ))
6. Te imbraci dupa ultimele trenduri (chiar si trenduri underground, sau opuse trendurilor mari), iti cumperi cele mai trendi lucruri conform cu stilul ideologic pe care il urmezi, faci ceea ce blogeri pe care ii urmaresti arata ca e cool sa faci, samd – stadiu foarte avansat. Daca cand esti cu prietenii tai, aratati toti cam la fel, iti poti da seama ca esti afectat de zombiism.
7. Nu pui prea des la indoiala natura realitatii inconjuratoare.
8. Consideri ca avem doar o viata, si e mai bine sa ne bucuram, sa bem si sa mancam, si sa fim “fericiti” – decat sa ne batem capul cu detalii pe care nu le putem controla. – Stadiu avansat de zombiism, aproape irecuperabil.
9. Cand cineva incearca sa iti puna la indoiala convingerile asupra vietii, le aperi defensiv, de parca tu esti convingerile tale. In acest caz e clar ca tu esti convingerile tale, si esti zombi, nu om.
10. Cand te vezi inserat in problemele globale, incercand sa “salvezi” lumea, este clar, esti foarte afectat de programele, parazitii si virusii societatatii, esti o biata trestie in vantul infinitelor problemele, opinii, facute pentru a-ti diverta si manca atentia. Poti foarte usor sa devii un zombii.

I.Daca interesul tau in viata este: ce mananci, cu cine te culci, ce colanti noi sa-ti iei pt jogging )), daca esti atractiv/atractiva sexual, daca faci sau nu copii, ce masina iti iei, ce casa vrei sa-ti faci, cati bani sa mai castigi, ce a mai facut X, Y si Z … e foarte probabil sa fii un zombi.

II. Daca nu ti-ai pus niciodata intrebari despre: cine esti tu, cum ai ajuns pe aceasta “planeta”, ce esti tu defapt, ce simti tu defapt in sufletul tau. Daca ti se pare ca lumea e asa cum e, ca oamenii de stiinta au adus evolutia tehnologica si ca urmeaza sa exploram spatiul cosmic, ca si urmatorul pas in evolutie: te anunt cu regret, ca esti un zombi. Un om fara inteligenta si vointa proprie. Asta nu e asa grav. Nu iti va afecta viata sa stii asta, deoarece, oricum viata ta va continua sa fie exact ceea ce e.

III. Daca totusi, de-a lungul vietii tale ai avut ceva intrebari, pe care nu ti le-ai putut raspunde, daca inca arde in tine indoiala si frustrarea a ceea ce nu stii, daca lucrurile nu ti se pare ca se pupa, inseamna ca inca mai esti viu. Ai multa munca in fata. Nu te lasa pacalit de cunoasterea din oglinda. Te incatuseaza mai tare ca orice. Cunoasterea adevarata, singura, curge ca un izvor, din tine insuti, cand incepi sa o intelegi. E cunoastera care nu are nevoie de concepte, nu are nevoie sa stie ce sunt lucrurile pentru a exista, a crea si a le folosi, a le utiliza, a le manipula, a le da forma, si a exista odata cu ele. E cunoasterea reala pe care o ai in tine. Nu te lasa pacalit de formele vanturilor, si de faptul ca nimeni nu iti aude chemarea. Esti mai bine decat crezi. Sfarama minciuna din jur. E singura ta cale.


DN 3018 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top