Cel ce iubeste si uraste

Mi-a luat 33 de ani, ca sa realizez disocierea in care fiecare persoana traieste aici, si mai ales propria mea disociere.

Exista in noi un singur rau curat, un singur izvor de viata, un unic impuls. Il putem numi suflet, viata, dzeu – cum vrei voi. Acest impuls de viata ofera clipa de clipa impuls clar de vointa, de aspiratie, inspre ceea ce trebuie indeplinit. Fiecare om poate trai in doua moduri. Ascultand acest impuls, sau ascultand mintea, emotiile, sau programele repetitive din caleidoscopul virtual in care se afla (constructia iluzorica). E ca si cum, aici suntem in iad, si raiul incearca sa comunice cu noi. 80-90% din atentia noastra vede si observa iadul din jur, si invata ca iad-ul e totul. Raiul pare ca e inexistent. Dar raiul a fost si a ramas cu tine. In ceea ce tu numesti tine insuti.

Ce se intampla. Cand oamenii asculta impulsul sufletesc (care e diferit de impulsul emotiilor! atentie) ei traiesc curat, si toate actiunile sunt clare, juste, si totul se desfasoara ca o racheta. Unii numesc asta “a fi in flow”. Cand, in schimb, nu ascultam adevarul si ascultam orice altceva din jurul nostru, chit ca e mentalul nostru, chit ca sunt emotiile, logica, patternurile, obisnuinta, alte persoane, etc … in clipa aceea, in acea unica clipa atemporala, in care ai intins urechea la altceva si nu la adevarul care glasuieste in tine, atunci in om se intampla o scindare. Este efectiv o scindare aproape fizica. El intra atunci intr-un soi de bula (dualitate, iluzie), fiinta spargandu-se in mai multe fascicole, scinandu-se si disociindu-se fata de unicul adevar. (a se vedea imaginea clasica pink floyd. acolo au aratat foarte bine ceva ce facem zi de zi. )

De exemplu. O persoana o admira pe alta. Ea nu ar putea admira aceasta persoana daca in ea nu ar exista intai o lipsa. Cand o fiinta decide sa admire pe cineva apare in ea o scindare. Apar doua fiinte: Una care a inceput sa admire, deoarece fiinta inconstient considera ca nu este la fel de buna ca persoana pe care o admira, si o alta persoana care se supara pentru acest act de tradare, si vede persoana admirata ca ceva impotriva caruia trebuie sa te rascoli, sa demonstrezi ca nu este mai bun ca tine, si astfel sa te simti tu din nou in puterea ta – care ai avut-o de la inceput 🙂 Un joc al tau cu tine insuti. Pe costul persoanei pe care – aparent – ai admirat-o 🙂

Cel care iubeste se intampla sa si urasca persoana pe care o iubeste. Cel care admira, ajunge sa renege. Cel care ia drept model, ajunge sa arate cu degetul. Si invers. Persoana pe care candva o aratai cu degetul ajunge sa fie la un moment dat modelul tau.

——

Oamenii cred ca sarpele a ademenit candva de mult in trecut, si Eva a muscat din mar.. si gata. Nup. Sarpele ademeneste in prezent. Omul are de ales clipa de clipa daca musca sau nu. Si cand musca… incepe jocul. (dualitatea/matrixul/iluzia)

Este ca si cum… pe langa viata noastra de aici, se mai desfasoara o alta viata paralela. Tot ceea ce vedem aici, exista si in alta parte. Inca nu mi-am gasit cuvintele prin care sa exprim… ca nu actiunea in sine este rea sau buna, ci ca… se pune problema daca actiunea indeplineste adevarul, sau nu. E ca si cum… acest matrix a copiat 99% realitatea, si doar a mai adaugat ceva: falsul.

E ca si cum realitatea reala exista in alta parte, cuprinde tot ce avem aici, doar ca acolo lucrurile sunt mereu in adevarul a ceea ce sunt. Daca un om e furios, el se va exprima furios. Nu isi va reprima furia. Deoarece daca e furios e foarte probabil ca sa fie raspunsul natural si dezirat in situatia in care se afla. Daca un om ucide, acela e raspunsul firesc la o situatie in care se afla. Dar… cum in realitatea reala, totul se intampla just, toti cunosc ce este necesar si nu fac decat lucrurile necesare, cand si daca se ucide se face datorita unei necesitati, si cu acordul persoanei care decide sa fie ucisa. Pare nebunesc pentru noi aici, dar e o posibilitate. Acolo nimeni nu se teme de moarte deoarece, nimeni nu moare 🙂 Un corp e doar un corp, pe care cand vrei… il poti dezbraca la vointa ta. Si tot astfel nimeni nu prea sta sa ucida, deoarece au cu totul alta treaba, iar fiinta nu poate fi ucisa, doar corpul ei poate fi distrus. Multi isi parasesc corpurile la vointa lor, intra si pleaca, si fac si relocari instante, ceea ce noi am numi teleportare. Unii pot fii in mai multe corpuri in acelasi timp. Totul e posibil. Iar multe din ceea ce se intampla in realitatea reala a fost copiat in acest “matrix” / “caleidoscop” virtual, doar ca cu un mic twitch: a fost instalata legea falsului. Aici cu cat spui mai pe fata un lucru, cu cat actionezi mai direct cu atat nu este inteles. Si invers. Cu cat il spui mai pe ocolite, mai prin metafore, mai prin povesti, poezii, etc… cu atat el este inteles. Asa e legea acestei lumi. EI ! Ce am observat. Fiintele reale se afla in ambele realitati simultan. Ele se afla si acum in “realitatea reala” / “raiul”, dar si in “iad”. Probabil ca suntem pe la mijlocul inghititurii acelei bucati de mar, si inca nu s-a digerat complet :))

Noi traim ACUM in ambele lumi. Si in lumea reala si in lumea virtuala. Cand traiesti in lumea reala cei din lumea virtuala nu au cum sa te atinga, si vice-versa.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top