Despre statul in prezent

Ce inseamna sa fii prezent? Inseamna sa fii cu atentia pe fiinta ta ! Ea insasi este cea care nu traieste in “timp”, care este prezenta. Nu tu, intr-un fel de a spune.

Cand esti prezent, inseamna ca esti cu atentia pe fiinta ta. De exemplu, atunci cand mananci ceva, in loc sa te gandesti la ce ai facut ieri, ce mai ai de terminat la birou, cine ce ti-a mai zis de dimineata, simti gustul mancarii si simti cum ti se pare acea mancare in tine insuti. E ceva foarte tare ! Incepi sa primesti atatea senzatii noi din fiinta ta, despre ceea ce faci. Informatii, impresii noi. Pe care multe nu le primesti, in sensul ca nu esti tu atent la ele, in modul de viata uzual, cand gandesti, ai emotii, iti inchipui scenarii, ai dorinte despre a ajunge intr-un anume punct, etc.

Cand esti prezent, esti cu atentia pe tine insuti, pe fiinta ta reala din tine. Asta e tot. Nici macar nu putea fi mai simplu de atat.

Fiinta ta reala e cea prezenta, nu tu. Ea e mereu acolo, in insasi aceasta clipa. Ea este cea care nu apartine timpului, si niciunei experiente. Ea este cea care este ca un fluid, care se varsa in tot ceea ce experimenteaza. Ea, adica tu, adevaratul tu. Nu ceea ce ai ajuns aici sa crezi ca esti tu. Mereu e vorba despre ceea ce crezi. Deoarece la un nivel subtil, a crede ceva, inseamna a-i oferi atentia ta acelui lucru/credinte. Altfel nu ai cum sa crezi nimic, decat oferind atentia ta reala, nedivizata, trimitand un fascicol de atentie reala, nedivizata spre un lucru/credinta anume. Doar astfel orice poate sa existe.

Stand in prezent, te intorci cu atentia pe tine insuti! Asta e tot.

Si ca sa mai ofer un exemplu: poti merge pe strada cu atentia pe tine insuti. Decat pe ganduri, pe inchipuiri, pe comentarii in mintea ta. Si vei vedea ce nou percepi acest mers pe strada. Cate si cate impresii noi, deoadata, aproape ca te vor inunda.

Toate aceste “impresii” sunt parte din inteligenta reala care suntem, care stie tot ceea ce se intampla, in orice clipa. Ele sunt primele umbre a restituirii sinelui, si a trairii din sinele tau, in prezent, in moment, adica in ceea ce esti tu defapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top