Nostim si interesant: programul berea

Am vazut mai demult un soi de video SF, un scurt filmulet cu o tipa intr-o lume a “viitorului” care se plimba prin oras, prin supermarket, etc – si avea un soi de aparat in ochii ei care facea ca toate lucrurile din jur sa aibe etichetele, labeluri, oferte. Trecea pe langa un copac, de exemplu, si din copac iesea o oferta, o promotie, o reclama, samd. In supermarket la fel.. lua un produs in mana si in aer ii apareau ingredientele din produs, etc.

Cam asa se intampla cu toate lucrurile din realitatea noastra fizica, daor ca nu este ceva ce simturile noastre observa. Toate lucrurile din realitatea noastra fizica, aproape absolut toate, au tot soiul de lucruri atasate pe ele: de la softuri automate care ruleaza daca decizi sa folosesti acel produs, entitati, programe, carlige, si o pleura destul de mare de “minunatii”. Noi, in starea de veghe obisnuita nu suntem constienti de aceste lucruri – pentru ca deh, suntem prea adormiti, mintea ne este prea rupta in prea multe bucati, iar fiecare bucata este adormita si sedata.

Intamplare nostima de azi: Ma trezesc dimineata, ma duc buimaca la buda afara, termin treaba si ies sa culeg niste trandafiri de abia infloriti :))) Pe cand ma intind sa culeg singurul trandafir, brusc din dreapta mea cineva harjaie niste cuvinte neintelese. Ma uit si il vad pe ciobanul pe care l-am rugat sa isi tina oile departe de pe terenul pe care ma aflu, ca imi zice ceva. Inca buimaca, de abia trezita, incerc sa fac sens din ceea ce zice, deoarece vorbeste cu jumatati sau sferturi de cuvinte, si alea mancate. Inteleg, ma roaga sa ma duc la bagazin sa ii cumpar o bere. Ma uit stupefiata. Ii zic sa plece, ca nu ma duc. Insista ca sa ma duc ca n-are cum sa lase oile singure si ca imi da bani de cafea. Ii zic ca nu beau cafea si sa ma lase ca nu ma duc. Insista iar ca sa ma duc ca ma roaga frumos sa ii iau o bere. Imi intinde banii. Clasic, iau banii si ii zic ca e singura data cand fac acest lucru si sa nu isi inchipuie ca de acum ma duc eu sa-i cumpar lui bere. Rade, da din cap ca ok, si pleaca. Verific ca nu si-a bagat oile pe teren, si inca buimaca, ma duc, ma schimb si cobor sa-i cumpar omului bere :))) Ma duc la magazin, iau berea la 2.5l :)) dupa specificatiile lui, o pun in cosul meu de cumparaturi, si ma intorc inapoi. Ma duc in casa sa-mi las cheile, pun cosul jos, si vad berea in cos. Moment extraordinar in care! S-a declasat ceva absolut fabulos: mi-a trecut prin gura si prin simturi pofta de bere :))) =))))

Eu care nu am mai baut o bere de destula vreme, si care aveam zero pofte de bere inainte sa o vad, dintr-o data… am simtit ca un fel de curent electric, asa de scurt si intensa a fost… pofta de bere :))) Mi-am dat seama si am inceput sa rad :))) In starea uzuala de vietuire si eu in trecut, si omul obisnuit crede ca pofta aia e pofta lui :))) Dar defapt e doar un program, destul de interesant, atasat pe bere – care se declanseaza cand o privesti, sau auzi ceva referitor la ea. Exact ca in videoul SF mentionat la inceput – din care ieseau tot felul de oferte si indemne cand tipa respectiva privea un obiect. Daca s-a declansat la mine, e clar cat de implementat este. Defapt programele pe alcool si tutun sunt unele din cele mai puternice. Si cred ca cu alcoolul sunt mai multe programe si mai puternice, deoarece are o folosire mai indelungata. Tutunul comercial a aparut mult mai recent, dupa anii 20-30.

Asta e doar unul din programe, dar cum am zis si la inceput… foarte multe lucruri au atasate tot soiul de programe. Trebuie sa ramaneti alerti si sa va ganditi: aveam gandul, senzatia sau pofta asta… inainte sa vad acest lucru? Daca nu… e clar ca nu este senzatia voastra. Voi sunteti martorii senzatiei-program.

 


Am gasit si videoul de care ziceam la inceput:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top