Cea mai importanta resursa

Tu. Chiar daca nu pare, chiar daca aproape nimic din tot ce ai fost invatat, nimeni si nimic nu ti-a spus asta suficient de clar: tu esti singura cea mai buna resursa pe care o ai. In tine se afla tot adevarul. Ofera-ti cat de multa incredere poti. Chiar si cand pare ca ai aproape zero forta sa mai crezi… inchide ochii si doar asculta.

Sa asculti este ceva ce poti face fara cel mai mic efort. Cand totul pare a se prabusi, cand toate drumurile se infunda, cand pana si aerul, uneori, pare ca de abia voieste sa mai oxigeneze plamanii cum trebuie, inchide ochii si asculta. Asculta. A asculta este cel mai simplu si natural act, care necesita zero eforturi.

A asculta te apropie cel mai mult de esenta intregii vieti. Orice lucru pe care il vezi fizic, emotional sau mental, porneste si isi are radacina in acel loc pe care il vezi cand renunti si asculti. Asa ca invata sau mai bine zis.. re-invata sa asculti. Tu esti viu! TU in clipa asta vezi prin simturile tale fizice, emotionale, mentale si restul simturilor de care dispui, prin toate astea TU vezi ACUM viata desfasurandu-se intr-o unica forma in fata ta. Este ca si cum.. ea e acolo, ea danseaza in fata ta prin tot ceea ce tu vezi. Mananci o felie de paine? Muzica vietii curge prin fata simturilor tale sub aceasta forma, in acest moment. Tu esti tot ce ai nevoie!

Incepe sa fii cat de prezent poti in experienta pe care o ai. Toate resursele de care ai nevoie sunt deja la purtator. Zero carti, zero profesori, zero invatatori si mai ales zero cai spirituale. Incepe sa crezi in viata. Incepe sa crezi in tine. Si foloseste singura resursa pe care stii sigur ca o ai: tu. Restul este fum in aer, inventii care sa iti tina mintea ocupat. Nimeni nu are inima, mintea si sufletul pe care tu il ai – doar tu stii perfecta combinatie care poate sa-ti deschida labirintul. Doar tu vezi viata asa cum o vezi ! Incepe sa crezi in tine.

Cea mai importanta resursa, unica, pe care o ai mereu cu tine esti tu. Adevaratul tu, desigur. Incepe sa fii cat de prezent poti in tine insuti, in tot ce faci, incearca sa recunosti dansul vietii. A fi prezent in momentul acesta, cu simturile tale cat se poate de atente – este singurul tau mijloc de a ajunge unde stii deja ca vrei sa mergi.

Formele se pot schimba. Alta data te poti afla intr-un joc/creatie cu totul diferit de acesta. Acolo poate nu exista mancare, acolo poate nu exista copaci, sau poate cu totul alte forme se vor arata… ce va ramane mereu la fel este propria ta capacitate de a privi viata din punctul zero. Capacitatea de a intelege si asculta ceea ce vezi va fi aceeasi. Si asta iti va determina tot ceea ce vezi, culmea. Acum esti aici, vezi lucrurile sub forma asta, foloseste-te de ce ai sub nasul tau .. si invata sa asculti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top