Despre cuvant si comenzi

Dat fiind ca aceasta lume este intr-o oarecare masura, destul de mare, ceva de o constructie ce poate fi numita virtuala – vezi explicat aici mai multe – functioneaza si este in putere cuvantul, care poate fi folosit pentru adaugarea sau stergerea anumitor factori, intamplari, elemente din virtual. Pare ciudat, dar asa se intampla.

Inserarea si stergerea anumitor elemente din codul acestui virtual, similar cu codul unui program pe computer, se face folosind cuvantul, intentia sau vointa sufleteasca. Merge si gandul, dar acesta poate fi hack-uit, si nu esti sigur daca gandul e al tau. Oricum, gandul nu are o putere atat de mare precum cuvantul. Nu e neaparat sa folosim cuvantul vorbit, poate fi si scris, si poate fi si intentional, din suflet. Dar aici e mai tricky, deoarece oamenii nu mai stiu sa foloseasca acest intentional, si risca sa-l incurce cu emotiile pe care le simt in ei. Risca sa incurce simtirea sufletului cu simtirea emotiilor. De aceea este mai indicat sa se foloseasca la inceput cuvantul scris, sau vorbit. Pentru cine se poate discerne in el insusi, poate folosi si intentionalul sufletului. Cel mai puternic cuvant.

Hipnoza functioneaza, si este cel mai bun exemplu, a ceea ce urmeaza sa expun aici. Hipnoza functioneaza pe baza de comenzi mentale, adoptate de persoana care este hipnotizata. Creierul uman este facut sa raspunda la comenzi. Desi, nu ne mai dam seama, noi suntem zilnic impactati de comenzi, unele care apar noi, in acea zi, si altele, unele peste altele, vechi de secole. Vechi de ani, de la nastere, si vechi de milenii, de cand ne-am tot “intrupat”.

Creierul este foarte susceptibil la comenzi. Un suflet, o persoana, care nu a facut ceva munca cu ea insasi, nu a ajuns sa se simta foarte bine pe ea insasi, si adevarata ei putere si natura, traieste intr-o stare hipnotica aproape in fiecare clipa, fiind foarte influentata de emotii, ganduri, si intamplari exterioare. Pe acest fond, ea – nefiind atenta la ea insasi – este foarte usor influentata de comenzi, directe sau subliminale, din exterior.

Comenzi, intr-un mod direct, putem observa peste tot. Mai ales in vanzari. Comenzile se folosesc intotdeauna la modul prezent, asa au cea mai mare putere. De exemplu: “cumpara acum”. “inscrie-te aici”. “prinde oferta”. “incearca cea mai buna pizza”. Desi suntem foarte obisnuiti cu acest gen de limbaj, nu mai observam, cum ele sunt insasi comenzi clare, date catre persoanele care le citesc. Ele sunt formulate sub forma de comanda, sunt exprimate la modul imperativ.

Creierul are o mare susceptibilitate pentru a primi comenzi. Asta din varii motive, pe care nu le voi atinge intru totul in acest articol. Pe scurt, unul din motive, este ca (,) constructia noastra curenta, mentala, pe care o folosim la vietuit este de un mecanism decizional aproape robotic, iar intreaga intrupare a mintii noastre este foarte apropiata de un sistem robotizat/computerizat. Robotii functioneaza foarte bine dupa comenzi. Ei asteapta sa li se spuna ce sa faca. Ei nu au un discernamant propriu. Aici, in momentul prezent, se traieste intr-o lume in care multi dintre noi avem simularea unui discernamant. De mici ne-au fost inoculate lucruri, iar astazi consideram ca e decizia noastra sa ne placa sau nu un lucru, sa vrem sau nu un lucru. Iar in majoritatea de 99% din cazuri nu este deloc asa.

Ca sa fiu mai scurta, comenzile functioneaza si sunt folosite peste tot – deoarece creierul este construit pentru a avea o receptivitate si suceptibilitate pentru ele. Suntem construiti, ingineriti astfel, de multa vreme.

Aceste acorduri si comezi, exista in plan fizic, la fel si in plan mental si energetic. Noi avem o alta fiinta, la fel de reala, si fizica, si in plan, asa zis, energetic. Multe din comenzile pe care le acceptam, se traduc in structura fiintei noastre – despre care am vorbit si detaliat aici: Despre structura folosita la vietuit / containerul de vietuire . Fiecare om vietuiesti aici, ca o proiectie din structura sa. Modificarile, adaugarile si stergerile – ca sa aibe loc – se fac pe structura unei fiinte. Nu pe mintea, corpul sau emotiile ei, sau orice altceva din planul de vietuire. Modificarile, stergerile, adaugarile se fac intotdeauna pe structura fiintei. Acolo se fac ele. Daca o anumita comanda nu ajunge la structura fiintei, ea nu are de ce sa se agate. Nu se tine, cum ar veni.

Cum se adauga comenzile si programele pe structura fiintei noastre? Foarte mult printr-o legatura de natura emotionala. Avand deja structurile de emotii acceptate si inserate pe fiinta noastra (mixul de emotii este individual pentru fiecare, dar creat din aceleasi “culori”, adica cam aceleasi emotii/fiinte. Ca si cum am avea o paleta de 6 culori, din care fiecare fiinta are desenat pe ea ceva anume. )

Comenzile se adauga si se ataseaza pe structura fiintei noastre, folosind o caracteristica emotionala. Fiecare comanda nu se poate lega de noi, decat printr-o emotie, pe care o avem deja in structura fiintei noastre. Noi nu am putea crede comenzile, daca nu am crede intai si accepta emotiile respective in noi.

De asta nu toate comenzile functioneaza la toata lumea. Se si observa cum unii oameni sunt mai susceptibili, la anumite formulari, in vanzari de exemplu, iar altii, la altele. Unii dau mai repede click pe ceva cand se formuleaza o formula de castig “Cumpara acum si castigi… X”, altii, atunci cand se formuleaza o formula de ajutor “Cumpara acum si ajuta copii din centrele X”. Tot timpul in vanzari se folosesc emotiile, iar asta este o stiinta pe care ei o promoveaza direct, pe fata. In orice sistem NLP, sau de stiinta comunicarii in vanzari se proclama direct natura emotionala a discursului. Si scopul acestuia de a atinge emotionalul persoanelor.

Noi luam toate aceste lucruri ca si cand ele sunt ceva normal, firesc, pentru ca doar pe acestea am ajuns sa le mai cunoastem. Si astfel, le consideram normale. Daca am stii ceea ce se intampla cu adevarat in spate, in background, in culise, in timp ce noi stam adormiti in lumea emotiilor, si a gandurilor, fara sfarsit, ne-am ingrozi, de cum ni se miiceste fiinta.

Ca sa revin la ideea de mai sus: Comenzile se insereaza intotdeauna folosind usa emotiilor. Hipnotizatorii sunt persoane capabile, si de o mare putere, de a insera emotii direct in fiinta pe care o hipnotizeaza. Ei propaga o anumita emotie/vis/intentie, printr-un cuvant, intr-un mod exceptional de puternic. Aceasta este preluata de fiinta care si-a dat acordul sa fie hipnotizata. Dar de multe ori, in realitatea curenta, noi insine adoptam comenzi si acceptam sa fim hipnotizati. Si asta deoarece creierul nostru, cum am spus, este inginerit sa accepte si sa fie atent la comenzi.

Bun. Pasul final. Cum revocam comenzile din structura fiintei noastre?

Aici se poate lucra din doua directii. Cum pentru majoritatea persoanelor sunt invizibile si necunoscute comenzile si acordurile pe care le-au acceptat, si le-au inserate pe structura fiintei lor, primul pas este de identificare a comenzilor. Este si cel mai dificil, intr-un sens, deoarece o persoana in starea de veghe comuna, o persoana care nu are nicio practica de a se simti pe ea insasi, de a fi in conexiune cu fiinta sa reala, cu puterea din ea insasi, aproape ca nu poate realiza sutele si miile de comenzi pe care le vietuieste, si le accepta.

Ce este cel mai nostim, este ca o comanda se poate infirma intr-o secunda. Comenzile niciodata nu pot sa aibe efecte sau sa existe, decat cu vointa si acceptarea noastra. Odata infirmate, ele nu au cum sa mai existe. Nu este posibil. Orice lucru care ni se intampla, se manifesta ca o experienta a unor parti acceptate in structura noastra. Totul se intampla numai cu acordul nostru! Chiar daca sunt anumite acorduri facute foarte foarte demult, si chiar daca nu ne sunt constiente.

Bun. Cum revocam acordurile si comenzile inserate pe structura fiintei noastre.

1. Identificam o anumita stare, o anumita emotie in noi, care ne face sa actionam mereu in mod repetitiv. Aproape ca un robotel. De fiecare data cand apare acea emotie tindem sa facem cam aceeasi actiune, independent daca realitatea prezenta o cere sau nu. De exemplu: frica. Este nostim cat de simplu se poate infirma frica folosind comanda “Refuz sa ma tem”. “Refuz sa simt frica”. “Refuz sa-mi fie frica”. Chiar functioneaza!

Eu recomand aceasta metoda a fi aplicata dupa ce persoana a indentificat si a simtit in ea insasi despre ce frica e vorba. Pentru o mai mare constientizare de sine. (Vorbesc aici, bineinteles, de frica psihica nu de cea fizica, normala, instinctiva, care apare atunci cand, de exemplu, vezi un urs.)

Trebuie retinut: nimic nu exista fara acordul tau. Fara credinta ta ca esti subminat acelei comenzi, fiinte, experiente, emotie, intamplare.

Inainte de a da comenzi, ce trebuie stiut:

 1. Comenzile se formuleaza mereu la modul prezent.
 2. Comenzile se formuleaza pe actiuni afirmative. A se evita infirmatiile de genul “nu mai vreau”, “nu sunt de acord”. Se stie ca creierul functioneaza dupa afirmatii, nu dupa, infirmatii. Cand cineva spune “nu vreau sa fiu sarac”, creierul practic intelege “vreau sa fiu sarac”, sau subiectul in sine “sarac”. Creierul merge pe subiecte, pe afirmatii.
 3. Comenzile se formuleaza din fiinta, din suflet, adica cu voce tare, in scris, sau intentional. Nu se folosesc ganduri – am explicat mai sus de ce. Oamenii nu au putere in ganduri. Sunt fiinte care au, care sunt maestri in virtual, si apartin virtualului. Cel mai sigur este sa se foloseasca cuvantul vorbit, din fiinta ta. Ca sa fii sigur. Se si simte diferenta. Cand spui ceva cu voce tare, sau cand o spui in gand. Cand o spui in gand, parca te inlantuieste in sinea ta. Cand o spui cu voce tare parca te elibereaza. (Noi nu ne dam seama ca suntem, defapt, ca o floare. Trebuie sa ne imprastiem fiinta in exterior, precum o floare isi emana parfumul. Asa este omul defapt, cand e pur. Nu ai nevoie de ganduri. Totul este sa exprimi puritatea si realul a ceea ce esti tu, prin tine, in afara.)
 4. Este bine sa se comunice multiplicitatea prin care o comanda actioneaza. Deoarece noi vietuim mai multe corpuri, nu doar cel fizic, deoarece avem mai multe instante in care ne aflam, concomitent, este bine sa se specifice : “de orice fel, la orice nivel, sub orice forma”. “pentru toate corpurile mele”. etc etc
 5. Orice comanda se da din intentia persoanei care o face. Nu se citesc ca pe o poezie, ci se spun cu voce tare, intentional. Fara emotii! Nu trebuie sa le spui cu voce raspicata, sau sa incerci sa fii determinat 🙂 Le spui direct din fiinta ta, cu sinceritate. Si atat.
 6. Cand se da orice comanda este bine sa te simti pe tine cat de mult poti, sa fii cat poti de in prezent. Sa simti cum rasuna adevarul a ceea ce spui in tine. Comenzile nu se recita ca pe o poezie! (totusi si recitate ca o poezie si tot se iau in seama. dar cu cat stai mai prezent cand le spui, e ca si cum le umpli de putere, ca si cum ele devin ceva extrem de puternic, fara sa faci tu asta voit.)

Cateva exemple de comenzi.

NOTA: Fiecare fiinta trebuie sa isi asculte sufletul si sa formuleze comenzile necesare ei. Comenzile nu sunt rugaciuni. Nu se citesc ca o poezie. Trebuie sa vina in primul rand din necesitate. Nu are sens sa dai o comanda pentru ceva ce nu ai nevoie. (dar nu strica sa dai, daca inca nu stii ce comenzi ai nevoie). Daca simti o comanda ca te atrage o dai, ca ai nevoie de ea, chiar daca nu e cu formularea ta – o dai.

Important: Comenzile nu se dau ad-literam, ci se zic din inima/suflet. Sufletul fiecaruia va avea propriile lui comenzi care va simti sa le dea! E foarte important sa aplicam ascultarea sufletului si sa dam comenzile care se simt pentru noi importante, pe care sufletul nostru vrea sa le dea.

 

Comenzi de revocare a legaturilor

In acest moment comand blocarea si eliminarea completa a tuturor proiectiilor venite de la orice fiinta exterioara, eveniment, stire sau media. (foarte buna!)

In acest moment comand blocarea si eliminarea tuturor proiectiilor venite din exterior. In acest moment refuz orice proiectie venita din exterior. (foarte buna!)

In acest moment comand ruperea, eliminarea, dezlipirea, desfacerea, distrugerea, disiparea … oricarei legaturi, de orice fel, la orice nivel, sub orice forma, cu orice fiinta de care ma aflu legat.

(atentie. pentru novici, aceasta comanda poate sa sperie, deoarece in lumea din oglinda ai impresia ca a fi legat energetic de cineva este ceva bun. dar in fapt, interactiunea, adevarul si bucuria dintre doua fiinte este imensa, reala, pura si sincera, atunci cand intre ele nu exista nicio legatura sau coarda energetica. doar atunci cand ambele sunt in deplina putere a fiintei si autonomiei lor, pot interactiona real, in adevar, fara asteptari sau legaturi intrisece una cu cealalta. aceasta comanda, in mod paradoxal, te va ajuta sa te intelegi mai bine cu cei din jurul tau, si mai ales cu persoanele cu care nu te intelegi. aminteste-ti: adevarata ta putere este in lumina din tine. nu ai nevoie sa fii conectat cu nimeni, si nici nu este indicat, decat daca vrei sa traiesti ca un om schiop, sau cu un handicap, caci fiecare coarda pe care o ai legata de fiecare persoana nu face decat sa iti faca un punct negru pe conexiunea cu fiinta ta reala. asta se intampla aici, in virtual. in realitate persoanele sunt mereu independente si autonome, in perfecta conxiune cu sinele lor, iar asta le face sa aibe relatii foarte trainice, devotate si de o adevarata conexiune, unite prin sinele lor individual, prin scopurile lor sufletesti comune, nu prin emotii, ganduri, sau frici, ca aici 🙂 )

In acest moment comand ruperea, dezlipirea, desfacerea, distrugerea, disiparea, deznodarea, si eliminarea completa a oricarei legaturi, de orice fel, la orice nivel, sub orice forma, cu persoana X.

(foarte bun pentru situatii negative)

In acest moment comand si rog fiinta X sa imi redea spatiul, pacea si linistea, din toate punctele de vedere, la orice nivel, sub orice forma. Multumesc.

In acest moment comand eliminarea, deznodarea, desfacerea, distrugerea, si eliminarea permanenta a oricarei legaturi cu evenimentul X, si persoanele X. Imi reclam libertatea fata de ele.

In acest moment comand inchiderea si terminarea completa a tuturor angajamentelor si contractelor spirituale, emotionale, afective sau energetice, cu persoana (persoanele) X.

In acest moment ma desfac, ma dezlipesc, ma deznod, de orice legatura, de orice fel, la orice nivel, sub orice forma, creata intre fiinta mea, toate corpurile pe care le vietuiesc, si orice fiinta, entitate, inteligenta, vointa, sau aparitie cu care ma aflu conectat.

In acest moment ma dezic de orice legatura, de orice fel, la orice nivel, sub orice forma, creata cu oricare din corpurile mele, de orice fel, la orice nivel, sub orice forma.

In acest moment cer si comand revocarea tuturor contractelor si invoirilor, vizibile sau invizibile, active sau inactive, aflate in acest moment in structura fiintei mele. Ma dezic si ma dezlipesc de ele, sub orice forma, la orice nivel. Refuz sa le mai sustin.

In acest moment revoc toate conexiunile, legaturile create in orice forma trecuta de vietuire, a mea, sau a stramosilor mei, si pe care astazi le-am acceptat sa le vietuiesc mai departe. Astazi, acum, ma dezic de ele, si imi revoc toate acordurile de vietuire a lor. Imi restaurez sinele meu adevarat.

Comenzi de revocare a suferintei/mortii fizice

Fiecare din noi avem setate pe scenariile in care suntem inserati situatii de suferinta sau moarte fizica, planificate. Trebuie sa ne revocam, stergem acordul de a mai intrupa aceste linii de realitate, daca desigur.. avem nevoie si vrem asta. Astfel cum facem? Fiecare ar trebui sa zica din sufletul sau comenzile aferente situatiilor in care simte ca este inserat. Totusi comenzile principale de revocare a acordului principal de experimentare a suferintei fizice trebuie date. Exemple:

In acest moment imi revoc toate acordurile si ma sustrag din toate liniile temporale de realitate, prezente, trecute sau viitoare, in care experimentez boala, suferinta fizica sau moarte. In acest moment revoc si dispun eliminarea deindata a tuturor acestor linii de realitate. In acest moment decid sa experimentez pace si liniste, fizica si emotionala. In acest moment cer sa mi se permita o sansa de a ma afla doar pe linia de realitate a adevarului, a creatiei adevarate.

In acest moment comand corpului meu sa se echilibreze si sa se recalibreze.

In acest moment elimin si refuz orice teama de moarte sau de suferinta fizica. Renunt sa ma tem, refuz sa ma tem. Accept doar adevarul a ceea ce sunt.

 

Comenzi de restituire a sinelui

In acest moment comand oprirea programului “vocea din cap”.

In acest moment comand oprirea programului de insertie de ganduri, comentarii, impresii si scenarii mentale.

In acest moment comand oprirea mecanismului mental.

In acest moment sunt prezent, ma adun, sunt aici. Ma simt, ma recunosc. Exist.

In acest moment comand oprirea programului de insertie de impresii emotionale si structuri emotii-gand.

In acest moment comand punerea sub carantina generala a intregii mele fiinte.

In acest moment comand sa fiu deparazitat, sustinut si protejat.

In acest moment comand ca doar ceea ce este adevarat sa ramana. (foarte puternica)

In acest moment comand sa vad doar adevarul din fata mea.

In acest moment imi maresc forta vitala. In acest moment imi cresc forta vitala. (poate fi repetat de mai multe ori pana se obtine cresterea dorita a fortei vitale)

In acest moment refuz sa simt frica.

In acest moment refuz sa ma tem.

In acest moment revoc acordul a ma simti slab (neputincios, respins, condamna, abandonat, tradat, singur, etc).

In acest moment accept doar adevarul.

In acest moment comand dezinstalarea totala a tuturor comenzilor subliminare inserate pe structura mea, pe oricare din corpurile mele, pe mintea mea, sau pe oricare din organele sau celulele mele.

In acest moment revoc si sterg toate acordurile si toate comenzile acceptate si inserate in structura fiintei mele.

In acest moment comand tuturor entitatilor negative, extraterestre, sau terestre, vizibile sau invizibile, sa iasa deindata din sfera mea, parasind imediat casa in care ma aflu si imprejurimile ei. (comanda preluata de la orgone.ro)

In acest moment comand spiritului meu sa ma protejeze si sa aibe grija de mine.

“In acest moment comand spiritului meu sa-mi ia gandurile din minte si sa mi le coboare in inima.” Si apoi se numara de la 10 la 1, de 3 ori. (aceasta comanda este preluata de la Ron Amitron, am scris-o pentru ca functioneaza. numararea ajuta doar la consolidarea comenzii pentru tine. daca esti deja focusat si prezent, e de ajuns doar sa o spui si sa simti comanda. aceasta comanda se poate da de cate ori pe zi iti amintesti. te ancoreaza in prezent. sau iti poti crea tu propria ta comanda de ancorare in prezent. recomandabil. eu de exemplu prefer sa folosesc comenzile mele, nu ale altora.)

In acest moment comand corpului meu sa imi restranga intreg campul auric la nivel pielii mele. 

(comanda foarte buna pentru iesirea in spatii publice, cu multe persoane, autobuze, piete, grupuri mari de oameni, sau chiar mai mici . preluata de la Ron Amitron.)

In acest moment comand echilibrarea si restaurarea sanatatii corpului fizic.

In acest moment imi revoc acordul de a simti suferinta.

In acest moment comand fiintelor de lumina sa ma deparaziteze si sa aibe grija de mine. (comanda preluata de la orgone.ro)

In acest moment accept doar unicul adevar.

In acest moment sunt prezent, sunt aici, ma simt. Exist. Sunt aici.

In acest moment ma simt. Exist. Sunt aici. (cu fortificarea atentiei si prezentei de sine)

Inainte de culcare

In acest moment interzic oricarei fiinte, vointe, entitate, aparitie sa intre in contact cu fiinta mea, la orice nivel, sub orice forma – pe toate perioada somnului meu.

In acest moment comand spiritului meu sa ramana in trupul meu pe toata perioada somnului (comanda preluata de la Ron Amitron)

In acest moment comand corpului meu sa se echilibreze si sa se recalibreze pe toata perioada somnului meu.

In acest moment interzic sustragerea oricarui tip de energie din fiinta mea, pe toata perioada somnului (am impresia ca aceasta comanda nu este 100% ok de dat. e ca si cum strici regulile jocului. nu inteleg de ce. in orice caz nu am testat-o suficient. daca cineva a testat-o sa impartaseasca.)

In acest moment comand spiritului meu sa refuze orice contact sexual pe toata perioada somnului. (comanda oferita de comentatorul IntenseLight)

In acest moment comand spiritului meu sa ma trezeasca din vis inainte de orice contact sexual. (comanda oferita de comentatorul IntenseLight)

De dimineata

In acest moment comand spiritului meu sa ramana in corpul meu pe toata perioada zilei de azi.

In acest moment comand spiritului meu sa ma tina prezenta pe tot parcursul zilei de azi.

In acest moment cer sa fiu facuta reala.

In acest moment comand spiritului meu sa ma faca reala pe toata perioada zilei.

In acest moment comand sa simt doar adevarul pe toata perioada zilei.

In acest moment comand sa traiesc in realitatea reala pe toata perioada zilei.

4 Responses

 1. Am testat eu comanda cu somnul, nu functioneaza, sau nu in forma asta ( mai trebuie experimentat ). Doua comenzi am incercat cu somnul, una merge, alta nu :

  1. Sa nu permit sustragerea de energie in timpul somnului. Nu functioneaza, pentru ca ” regula” zice ca daca avem venoie sa dormim mai mult de 4 ore / noapte, rezulta ca de la noi se hranesc si altii cu energie.

  2. Sa nu permit sex in vis cu absolut nimeni, pentru ca sexul ( egal ca in vis ori in viata reala ) este tot o pierdere de energie enorma ( ” nu varsa vasul lui Hermes ” ), iar in vis vin tot soiul de entitati care isi iau forma oamenilor dragi noua si vor sex cu noi. Initial am zis sa refuze, insa uneori refuza, dar de multe ori … accepta !
  Asa ca am reformulat comanda : ori de cite ori lucrurile duc catre sex, trezeste-ma din vis ! Si a inceput sa ma trezeasca de fiecare data ( ca atunci cind iti propui sa te trezeasca dimineata la o anumita ora ). Dupa multe luni de practica, daca nu chiar anul, a inceput saa refuze sexul in vis fra sa ma mai trezeasca. Inteleg ca e necesara o etapa intermediara.

  1. 1. Wow, interesant – nu stiam regula. Dar am simtit ca e ceva ne-inregula sa dau comanda asta. Adica de functionat e posibil sa fie luata in seama si sa functioneze, dar are consecinte in ceea ce se intampla in ziua urmatoare. Adica, intr-un fel iti este sustrasa energia in timpul zilei urmatoare , sau mai bine zis iti este deviat drumul, intri pe alta linie de realitate in care se intampla “altceva” decat trebuia, decat ceea ce “construisei” tu prin alegerile tale. Deci, mai bine lasi asa cum e noaptea. Dar nu stiam de 4 ore.
   2. Foarte interesant si merita adaugata la lista. Am sa o testez si eu, multumesc.

 2. Buna ziua,

  Multumesc, am testat fara sa stiu cu atata precizie. O faceam instinctiv cu puterea gandului.

  Eu lucrez de ceva timp cu cuvinte pentru copiii mei purtatori de autism non verbali, pentru a fi autorizati sa vorbeasca.
  Mi-a iesit o perioada dupa care ceva s-a intamplat, un blocaj si o iau de la zero.

  Stiti daca putem lucra pentru copii?
  Exista o formulare aparte?
  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to Top